Cliënten

Burn-out is roofbouw. Het is een uitputtingsreactie van lichaam en geest door langdurige, vaak jarenlange, roofbouw op het lichaam. Een burn-out ontstaat als je ondanks stress en spanning geen hersteltijd neemt, maar stug door blijft gaan. Dat is heel ongezond voor lichaam en geest. Een burn-out ontstaat meestal door een
bundeling van persoonlijkheidskenmerken en werk- en privéomstandigheden.

Stress kan in je hoofd zitten en heeft tegelijkertijd een fysieke component. Om nooit (meer) burn-out te raken of er van te herstellen, is het nodig aan beide componenten aandacht te besteden, waarbij beweging, activiteiten, gedachtes, gevoelens en ontspanning aan bod komen.

Ik werk kortdurend (8-12 gesprekken) en oplossingsgericht. In het burn-out –programma maak ik gebruik van richtlijnen van het Trimbos instituut, het 3B-programma van Anita Roelands (Roelands, 2015), inzichten van professor Brené Brown (Brown, 2013 en 2015) en interventies vanuit de mindfulness MBSR-training (Kabat Zinn 2012 en 2014).

Mijn aanpak vergroot zelfkennis, creëert beweging in het herstel en bereikt duurzame resultaten. In de loop van de jaren heb ik honderden cliënten met een burn-out
begeleid en is het een specialisme geworden. Tot mijn klantenkring behoren werkgevers als ING, Marente, thuiszorgorganisatie Activite, gezondheidscentrum Florijn en gezondheidscentrum Boshuizen.

De tarieven (particulier en voor werkgevers) zijn te vinden onder het tabblad "tarieven"

Heb je een vraag of wil je even overleggen? Neem gerust contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Dat kan door me te bellen op 071-5149448 of een mail te sturen aan:
marianne@psycholoog-leiden.nl

Hartelijke groet,
Marianne Schipper